Menu

You are here

Bovenverdieping

Je bovenverdieping gebruik je vooral ’s morgens, ’s avonds en ’s nachts. Je kijkt er in de eerste plaats naar de praktische kant van je elektrische installatie. Waar plaats ik hoeveel stopcontacten? Welke lichtschakelaars sturen dezelfde verlichting aan? Waar installeer ik overal lampen? Ook voor je studerende kinderen denk je best praktisch: welke media-aansluitingen voorzie ik in hun kamers en waar moeten die komen? Kijk ook naar de toekomst: een lege kinderkamer richt je later gemakkelijk in als bureau of bibliotheek.

Tips voor een veilige en moderne installatie?

Download de checklist.

Badkamer

Maak jezelf klaar in een aangenaam warme en goed verluchte badkamer en regel de verlichting vanuit je bad of douche. Laat in je badkamer niets aan het toeval over en doe beroep op een expert: je erkend elektricien. Want voor water is elektriciteit hetzelfde als vuur: ze gaan niet samen.

 1. Personenbeveiliging

  Elektrocutie via een stopcontact, je haardroger of een bijgeplaatste elektrische verwarming gebeurt sneller dan je denkt. Plaats daarom een differentieel 30mA op de stroomkring van je badkamer.

  GE oplossingen
 2. Bediening ventilatie

  Voorzie ventilatie in je badkamer. Zo haal je waterdampen weg en voorkom je condensatie op muren en ramen. Bij activiteit in je badkamer schakelt je ventilatie automatisch hoger.

  Niko oplossingen
 3. Draadloze bediening

  Een schakelaar vlakbij je bad of douche? Dat mag niet. Dé oplossing: draadloze bediening. Daarmee is er geen gevaar op elektrocutie. Draadloze bediening kleef je naast je douchedeur of bad.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen
 4. Schakelaars

  Lichtschakelaars naast de deur of in je badkamermeubel? In de Niko-reeksen vind je zeker een stijl en kleur die bij je past. De Niko Mysterious schakelaars werk je weg en geef je een laag behang, verf, fineer...

  Niko oplossingen
  GE oplossingen
 5. Stopcontacten

  Aan je wastafel, in je kasten en naast de deur mag je gewone stopcontacten installeren. Voorzie er aan de wastafel voldoende voor je haardroger, elektrische tandenborstel, scheerapparaat, … En denk aan je kinderen: kies stopcontacten met kinderveiligheid.

  Niko oplossingen

Kinderkamer

Je huis groeit mee met je kinderen. Vandaag een kinderkamer, morgen een bureau. Vorm een kamer om zonder kap- of breekwerk.

 1. Stopcontacten

  Vervang oude stopcontacten door nieuwe met aarding en kinderveiligheid. Voorzie er genoeg in elke hoek van de kamer.

  Niko oplossingen
 2. Medianetwerk

  Met een medianetwerk activeer je in elke kamer de mediafunctie die je wilt. Internet, telefoon, televisie: je kiest op elke moment zelf het soort aansluiting en het toestel dat je wilt aansluiten. Functies veranderen doe je in een wip.

  Niko oplossingen
 3. Afdekplaten

  Is je kind het huis uit en geef je zijn kamer een nieuwe bestemming? Vervang dan meteen de afdekplaten van je stopcontacten en schakelaars. In de verschillende Niko-reeksen vind je zeker de stijl en de kleur die bij de nieuwe ruimte past.

  Niko oplossingen
 4. Schilderwerk

  Je kind wordt ouder en wil een coole kamer? Tijd dus voor een nieuw laagje verf. Gebruik dan een beschermkapje en plaats dat over de centraalplaat van schakelaars en stopcontacten. Je schakelmateriaal blijft meteen proper.

  Niko oplossingen

Nachthal

Verhoog je veiligheid met oriëntatieverlichting en een extra videofoon voor toegangscontrole.

 1. Oriëntatieverlichting

  Moet je ’s nachts opstaan? Dan schuifel je in het donker naar de badkamer of naar beneden. Of je steekt alle lichten aan. Met oriëntatieverlichting in de hal of naast de trap verhoog je je veiligheid en bespaar je energie. Zeker in combinatie met een bewegingsmelder. Een stopcontact dat geen nut meer heeft, vervang je gemakkelijk door een oriëntatielicht.

  Niko oplossingen
 2. Extra bel of videofoon

  Hoor je de bel niet wanneer je in de badkamer of in je slaapkamer bent? Installeer een extra bel in je nachthal. Je past het volume gemakkelijk aan en schakelt ze eenvoudig uit. En met een videofoon zie je ook boven wie er ‘s avonds of ’s morgens vroeg aan je deur staat. Zo moet je niet naar beneden om te beslissen wie je binnenlaat.

  Niko oplossingen

Zoek een erkend elektricien in je buurt en krijg korting op de herkeuring van je elektrische installatie.