Menu

You are here

Gelijkvloers

Het gelijkvloers van je woning: je volledige gezinsleven speelt er zich af. Je kookt er, je eet er, je kijkt er tv, je leest er een boek, je kinderen spelen er of maken er hun huiswerk. Op de benedenverdieping kijk je in de eerste plaats dan ook naar je eigen comfort en het gebruiksgemak. Zowel in het aantal als in het soort bedieningen, aansluitingen en schakelaars. Met de juiste bedieningen op de juiste plaats creëer je sfeer en gezelligheid. En verlies je ook de praktische kant niet uit het oog.

Tips voor een veilige en moderne installatie?

Download de checklist.

Voordeur

Hang een stijlvol visitekaartje aan je voordeur en kom veilig thuis.

 1. Toegangscontrole

  Je huis is je thuis. Bepaal zelf wie je binnenlaat en hang een stijlvolle, tijdloze en gemakkelijk te installeren videobuitenpost naast je voordeur. Of hou het bij een eenvoudige bel.

  Niko oplossingen

 2. Buitenbewegingsmelders

  Je kent het wel: in het donker je sleutel in het slot proberen te steken. Met een buitenbewegingsmelder aan je voorgevel springt het licht aan je voordeur automatisch aan wanneer je thuiskomt. Je verhoogt je comfort én je veiligheid.

  Niko oplossingen

Inkomhal

Maak je leven gemakkelijker en investeer in energiezuinigheid.

 1. Lichtschakelaars

  Kom je thuis? Het eerste wat je wilt doen, is het licht aanschakelen. Met een Mysterious wuifbediening maak je het jezelf gemakkelijk. Eventjes wuiven voor de bediening, en het licht springt aan.

  Niko oplossingen

 2. Stopcontacten

  Vergis je niet: ook in de inkomhal heb je stopcontacten nodig. Al is het maar om te stofzuigen. Kies voor inbouw of opbouw, en de afwerking die bij je interieur past.

  Niko oplossingen

 3. Deurcommunicatie

  Ga je voor toegangscontrole? Met een binnenpost beslis je of je jouw bezoeker binnenlaat, zonder dat hij je ziet. Alleen audio of audio en video? Aan jou de keuze.

  Niko oplossingen

 4. Trappenhuisautomaat

  Druk je op de lichtschakelaar? Dan schakelt de trappenhuisautomaat de verlichting aan, en na een door jou ingestelde tijd weer uit.

  GE oplossingen

Toilet

Bespaar op verlichting en ga kwalijke geurtjes ongemerkt te lijf.

 1. Aanwezigheidsmelder

  Het toilet is de plek waar het licht het vaakst ongemerkt blijft branden. Met een bewegingsmelder schakelt het licht aan wanneer je binnenkomt en gaat het automatisch uit.

  Niko oplossingen

 2. Ventilatie

  Kwalijke geurtjes blijven langer hangen dan je denkt. Voorzie je toilet van ventilatie. Die springt samen met het licht aan en blijft na je vertrek nog enkele minuutjes draaien.

  Niko oplossingen
 3. Controleschakelaar

  Nog een mogelijkheid: plaats op de buitenmuur van je toilet een controleschakelaar naast de deur. Een klein ledlichtje duidt aan dat het licht brandt.

  Niko oplossingen

Woonkamer

Creëer sfeer in huis en breng je schakelaars en stopcontacten volledig in lijn met je interieur.

 1. Universele dimmer

  In je woonkamer wil je overdag een ander soort licht dan ’s avonds. Een universele dimmer dimt alle denkbare lampen, ook spaar- en ledlampen. Een draai aan de knop of duw op de toets is voldoende om ’s avonds in een gezellige sfeer tv te kijken of een boek te lezen.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen
 2. Dimmerzoeker

  Niko heeft voor elke gloei-, halogeen-, led- of spaarlamp de juiste dimmer. Surf naar onze dimmerzoeker en in enkele tellen vind je welke dimmer bij jouw type lamp past.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen
 3. Ledverlichting

  Met ledverlichting moet je niet investeren in sfeerlampjes om op kasten of tafels te zetten. Een subtiel lichtlijntje aan je tv-meubel of onder je boekenrek creëert meteen de juiste sfeer. Met drie soorten wit, amber, geel, blauw en groen maak je alle kleurvarianten die je maar wilt.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen
 4. Schakelaars

  Lichtschakelaars maken deel uit van je interieur. Zeker in je woonkamer. De afdekplaten van Niko hebben een eigen stijl, en zijn tegelijk tijdloos en duurzaam. Ze geven je woonkamer extra cachet. Ben je erop uitgekeken? Dankzij het universele inbouwmechanisme verwissel je ze in een handomdraai.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen
 5. Stopcontacten

  Stopcontacten heb je nooit te veel. Voorzie in elke hoek van je woonkamer en op enkele gemakkelijk te bereiken plaatsen enkele stopcontacten. Zo richt je later je woonkamer heel flexibel in. En denk aan je kinderen: gebruik stopcontacten met aarding en kinderveiligheid.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen
 6. Thermostaat

  Je thermostaat volledig in lijn met je lichtschakelaars en stopcontacten? Met een Niko Home Control thermostaat in elke ruimte stuur je per kamer de verwarming en koeling aan.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen
 7. Medianetwerk

  Je woonkamer is dé centrale plek in je woning. Je kijkt er tv, belt er met familie en vrienden en werkt er op je laptop of tablet. Voorzie er genoeg media-aansluitingen: telefonie, tv en internet.

  Niko oplossingen

Keuken

Je keuken is het kloppende hart van je huis. Bedien er je hele woning, voorzie genoeg aansluitpunten en bespaar op je verlichting.

 1. Stopcontacten

  In je keuken kun je niet genoeg stopcontacten hebben. We raden je aan er minstens 8 tot 12 te voorzien: koelkast, vaatwasser, oven, fornuis, microgolfoven, koffiezetapparaat, waterkoker, ... Een oude keuken met te weinig stopcontacten? Plaats er nieuwe. Gebruik zeker geen verlengsnoeren of verdeelstekkers!
  Sluit je vaatwasser, oven en fornuis op aparte stroomkringen met beveiliging aan. Zo gebruik je zonder problemen ook andere grote verbruikers.

  Niko oplossingen
 2. USB-lader

  Je keuken gebruik je ook als leefruimte. Installeer er aansluitingen voor telefoon, internet en televisie. En een USB-lader om je mobiele toestellen zoals gsm, smartphone, tablet mp3-speler of gps op te laden, is altijd handig.

  Niko oplossingen
 3. Draadloze bedieningen

  Wil je je keuken uitbreiden? En wat doe je met de schakelaars die moeten verdwijnen? Vervang ze door draadloze bedieningen. Je plakt, legt of schroeft ze waar je maar wilt.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen
 4. Functionele ledverlichting

  Je aanrecht verlichten? Hang energiezuinige ledstrips onder de kasten boven je aanrecht. Je werkblad baadt meteen in een helder, warm of zacht licht.

  Niko oplossingen
 5. Touchscreen

  Je keuken is het hart van je woning: je kookt en eet er, je kinderen spelen er of maken er hun huiswerk. Het is de ideale plaats om het touchscreen van je installatie op te hangen. Je bedient er alle elektrische functies in huis mee. En het geeft je feedback over je energieverbruik.

  Niko oplossingen

Zoek een erkend elektricien in je buurt en krijg korting op de herkeuring van je elektrische installatie.