Menu

You are here

Kelder

Je kelder gebruik je meestal als proviand-, berg- en/of wasruimte. Voorzie er genoeg – al dan niet waterdichte – schakelaars en stopcontacten. En maak het jezelf gemakkelijk door bewegingsmelders te installeren.

Tips voor een veilige en moderne installatie?

Download de checklist.

Wasruimte

Water en elektriciteit? Die gaan niet samen. Gebruik in je wasruimte daarom schakelmateriaal dat beveiligd is tegen vocht en water.

 1. Stopcontacten

  Een wateraansluiting voor je wasmachine, een wastafel voor je handwasjes: je wasruimte is een vochtige omgeving. Gebruik er daarom stopcontacten die bestand zijn tegen water. Bouw ze op je binnenmuur, of werk ze er netjes in weg.

  Niko oplossingen

 2. Schakelaars

  In een vochtige ruimte zoals je wasplaats gebruik je ook niet zomaar eender welke lichtschakelaars. Plaats schakelaars die tegen een spatje water kunnen. In zwart, wit of grijs.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen

 3. Aanwezigheidsmelder

  Meestal loop je je wasruimte in en uit met in je handen wasmanden vol vuile of propere was. Een lichtschakelaar induwen is dan net wat té veel gevraagd. Plaats daarom ook in je wasplaats een bewegingsmelder en laat je verlichting automatisch inschakelen.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen

 4. Thermostaat

  Stuur de verwarming in je wasruimte met een draadloze thermostaat aan en voorkom zo eventuele vorst.

  Niko oplossingen
  GE oplossingen

Zoek een erkend elektricien in je buurt en krijg korting op de herkeuring van je elektrische installatie.